Εν αμφιβόλω ξανά η είσοδος της Audi στην F1


Για ακόμα μία φορά, η είσοδος της Audi στη Formula 1 το 2026 είναι «στον αέρα».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 22/2/2024

Η πολυαναμενόμενη εμπλοκή της Audi με τη Formula 1 μοιάζει και πάλι να είναι αμφίβολη ενόψει 2026.

Μετά την αποχώρηση του CEO Markus Duesmann, του μεγαλύτερου υπέρμαχου της εισόδου της εταιρείας στο σπορ, είναι πιθανό να δει την πόρτα της εξόδου κι ο επικεφαλής εξέλιξης της μάρκας, Oliver Hoffmann.

Ο Hoffmann είναι ένας ακόμα καταλυτικός παράγοντας στην απόφαση της Audi να μπει στην F1, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική Bild, μοιάζει ένα βήμα πριν εκδιωχθεί από αυτήν.

Ο λόγος της αποχώρησής του αφορά τη διαφωνία του σε βασικά ζητήματα με τον νέο CEO GernotDollner.

Επιπλέον, κατηγορείται πως με τη δική του κατεύθυνση τα νέα μοντέλα της Audi είτε δεν έχουν πουλήσει ως αναμενόταν, ή έχουν καθυστερήσει να μπουν στην παραγωγή.

Το Δ.Σ. της Audi θα συζητήσει το ζήτημα της αποπομπής του Hoffmann σε συνεδρίασή του σήμερα, Πέμπτη 22/2, με την τελική απόφαση να έρχεται στις αρχές Μαρτίου.

Εφόσον ο Hoffmann αποχωρήσει από την Audi, δεν υπάρχει κανείς άλλος στα υψηλά κλιμάκια που να πιστεύει αρκετά το project της F1 για να το στηρίξει και να το εξελίξει. 

Παρόλα αυτά, ο Dollner είχε τονίσει στα τέλη του 2023 πως η μάρκα είναι αφοσιωμένη στο να κάνει το project της F1 στο Neuburg μέχρι τέλους, ώστε να εμπλακεί στο σπορ το 2026 εξαγοράζοντας τη Sauber:

«Είναι ξεκάθαρη η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο, και από τα συμβούλια της Audi και της Volkswagen, ότι η Audi μπαίνει στη Formula 1 το 2026. Τα πλάνα παραμένουν ως έχουν.»

Εφόσον, όμως, η Audi κάνει πίσω, η Sauber θα πρέπει να βρει αγοραστή, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε μεταβατικό στάδιο με κεφάλαιο από τις μεγάλες της χορηγούς, τη Stake και την Kick.com. 

Πηγή: Motorsport.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειμερινές Δοκιμές - 1η Μέρα: Πρώτος ο Verstappen, ακολουθούν McLaren-Ferrari

F1 2024: 5 συν 1 προβλέψεις για τη νέα σεζόν

F1 2024: Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν